Home

Educatie

pentru intreaga viata

Asociatia “Initiativa pentru Educatie Complementara IECO” este o organizatie non-profit care simplifica accesul la informatii, educatie si cercetare pentru toti cei care isi doresc o viata mai buna pentru ei si pentru cei din jurul lor.

Pregateste-te pentru viitor.

Ajutam oamenii de orice varsta sa inteleaga mai bine lumea in care traiesc si sa isi dezvolte potentialul creativ, astfel incat sa poata fi fericiti si impliniti pe tot parcursul vietii, la nivel personal, familial si social, prin imbunatatirea cunostintelor, atitudinilor, abilitatilor si competentelor.

Simplificam accesul la informatii, educatie si cercetare, precum si la diverse forme de colaborare in acest scop intre persoane si organizatii.

Educatia este mai mult decat transferul de cunostinte sau abilitati de la generatiile adulte catre generatiile de copii si tineri. Educatia dureaza toata viata si are rolul sa incurajeze o intelegere mai profunda a lumii, sa stimuleze creativitatea si potentialul individual. Oamenii au nevoie de noi forme de educatie care sa le sustina aspiratia catre semnificatie si autonomie personala.

Oameni de toate varstele, indiferent de mediul din care provin, tinand cont de nevoile lor prezente si viitoare, așa cum le percep ei.

Domenii de actiune

Sursele traditionale de educatie sunt din ce in ce mai mult subminate de noile tehnologii si practici sociale, ceea ce duce la o lipsa de incredere in metodele, eficienta si valoarea educatiei.

In acelasi timp, noile forme de comunicare, de colectare si prelucrare a datelor permit abordari diferite ale educatiei, pornind de la formate si instrumente pentru a termina cu rezultate tangibile si dezirabile.

Sa oferim o intelegere si un orizont de satisfactie personala bazate pe autonomie si pe puterea de a controla conditiile in care traim noi si cei pe care ii iubim.

“Educatia complementara completeaza sistemele de educatie traditionale prin deschiderea accesului la resurse extinse, intre care invatarea bazata pe proiecte si tehnologiile digitale. Astfel recastigam intr-un proces de educatie permanent tineri, adulti si seniori care devin raspunsuri la nevoile societatii contemporane.”

—IECO— “Manifest pentru educatie complementara – 2024”

Principii de baza

Capacitarea individului

este o recunoastere profunda a importantei autonomiei si a dezvoltarii personale. Prin promovarea capacitarii individuale, ne propunem sa oferim resurse, cunostinte si optiuni de dezvoltare care sa permita fiecaruia sa-si asume controlul asupra propriei persoane, incurajand responsabilitatea si initiativa personala.

Inovarea

raspunde nevoii de adaptare continuă la schimbările din societate si la progresul tehnologic. Prin integrarea noilor tehnologii si facilitarea accesului la cele mai recente descoperiri stiintifice, facilitam accesul la oportunitati de invatare relevante pentru lumea contemporana.

Relevanta

se refera la identificarea si concentrarea asupra aspectelor si acțiunilor care aduc cel mai mare impact si utilitate, cu un impact semnificativ in transformarea si imbunatatirea vietilor celor implicati.

Valorile IECO

Flexibilitatea

reflecta capacitatea de a ne adapta la schimbarile din mediul de actiune pentru a raspunde la nevoile celor pentru care lucram. Concepem programele si serviciile pornind de la nevoile percepute de beneficiari si avem disponibilitatea de a le ajusta in functie de feedback-ul primit de la acestia si de evolutiile din domeniul educatiei.

Colaborarea si parteneriatele

reprezinta valori centrale care subliniaza importanta cooperării pentru atingerea obiectivelor comune. Prin cultivarea colaborarii si a parteneriatelor cu alte organizatii, institutii educationale, comunitati locale si alte parti interesate, ne extindem capacitatea de a oferi programe si servicii diversificate pentru nevoi specifice.

Eficienta si eficacitatea

se refera la optimizarea utilizarii resurselor. Suntem eficienti in planificarea, implementarea si evaluarea programelor, pentru ca resursele sa fie utilizate in mod optim. Suntem atenti la eficacitate ca sa ne atingem obiectivele in mod sustenabil, intarindu-ne credibilitatea in fata beneficiarilor, partenerilor si donatorilor.

Cum te poti implica? Trei optiuni pentru a veni alaturi de noi.

  • Descopera la ce lucram si alege ce iti place

    Susține unul dintre proiectele pe care le desfasuram sau ajuta-ne sa lansam noi proiecte. Fie ca este vorba despre incurajarea utilizarii instrumentelor digitale sau despre organizarea unor ateliere creative, fie ca promovam ambalajele cu impact zero asupra mediului sau cartografiem spatiile de petrecere a timpului liber din cartierul nostru – exista intotdeauna o modalitate prin care poti contribui!

  • Ai buget si nu te poti hotari?

    Daca ai responsabilitatea administrarii unui buget si vrei sa il investesti intr-o cauza valoroasa, vino la noi pentru a gasi proiectul potrivit pentru tine! Suntem aici sa te sprijinim și sa te ghidam in alegerea sau proiectarea programului care se potriveste cel mai bine valorilor si obiectivelor organizatiei tale. Te putem ajuta sa-ti clarifici ideea, publicul tinta, obiectivele si pasii de urmat.

  • Ce resurse iti lipsesc? Le cautam impreuna.

    Ți-ai imaginat ce ai face dacă ai avea la dispozitie toate resursele necesare? Haide sa discutam impreuna despre visele si aspiratiile tale si cum putem sa le transformam in realitate! Fie ca vrei sa organizezi un eveniment comunitar, sa initiezi un program de mentorat sau sa dezvolti o platforma online pentru invatare, suntem aici sa te sustinem si sa identificam resursele si expertiza necesare pentru a face lucrurile in care crezi.